Våldsvänstern är inte rumsren

Det finns en idé om att våldsvänstern är rumsren.

Det är den inte.

I själva verket är det ganska likgiltigt om personen som sparkar sönder ditt ansikte, enbart på grund av att du uttryckt dina åsikter, motiveras av vänster- eller högertankar eller om ledordet är klasskamp eller raskrig. Resultaten är desamma: misshandel av människor för att de tycker fel.

Extremvänstern kan av oklar anledning glida på frasen ”det är i alla fall en fin tanke”. Men att misshandla oliktänkande är lika fel oavsett förövarens motivering. Det kvittar lika om stridsordet innan baseballträt krossar ditt bakhuvud är ”jävla blatte!” eller ”leve arbetarklassen!”. Våld mot oliktänkande är våld mot oliktänkande.

Dagens twitterdebatt gav kommentaren att AFA ”attackerar demokratiska människor” varför någon inte kunde ”stödja AFA helhjärtat”. Så ursäktas ofta politiskt våld inom extremvänstern. Problemet är inte att människor misshandlas — bara att även de som, enligt en självpåtagen rättshaverist, har hyfsat godkända åsikter misshandlas.

Lägg därtill ironin att demokratiska ideal upphöjs av de som själva förespråkar eller använder något så fascistiskt som våld mot folk för att de tycker fel. Vill vi motverka fascism, bör vi först göra rent framför egen dörr.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: